Досліднику трагедії Бабиного Яру присвоїли звання Героя України

Читать на русском
Зеленський підписав указ, яким присвоїв історику Іллі Левітасу звання Героя України. Науковець отримав звання посмертно.
Фото - Вікіпедія.

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким присвоїв історику Іллі Левітасу звання Героя України. Науковець отримав звання посмертно.

«За визначний особистий внесок у відродження та розвиток національних культур України, збереження та вшанування пам’яті про трагедію Бабиного Яру, консолідацію українського суспільства, багаторічну плідну громадську й просвітницьку діяльність», - інформує ОПУ з посиланням на указ.

Деструкція, політика та Бабин ЯрКонфліктна ситуація може призвести до того, що до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру ми просто нічого не побудуємо.

Подання на присвоєння цього звання Іллі Левітасу надійшло від Міністерства культури та інформаційної політики України напередодні 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Левітас (1931 - 2014 роки життя) – автор і укладач 34 книг з історії єврейського народу, зокрема 12 книг про трагедію Бабиного Яру. Автор понад 220 статей.

За ініціативою та під керівництвом Іллі Левітаса був створений Фонд «Пам’ять Бабиного Яру».

Фонди «Пам’ять Бабиного Яру» та «Пам'ять жертв фашизму в Україні», які також входили до складу Єврейської ради України, присвоїли звання Праведника України й Праведника Бабиного Яру більш як 4 тисяч осіб 13 національностей, які рятували євреїв від знищення.

Нагадаємо, у день 80-х роковин трагедії Бабиного Яру СБУ відкрила архів зі спогадами очевидців для публічного доступу.

Раніше в Мінкультури анонсували відкриття державного меморіалу Бабин Яр.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: