Ткаченко анонсував відкриття державного меморіалу Бабин Яр

Читать на русском
Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко анонсував відкриття державного меморіалу Бабин Яр на 2021 рік.
Фото - liga.net

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко анонсував відкриття державного меморіалу «Бабин Яр» на 2021 рік.

Про це він розповів в ефірі програми «Свобода слова».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір створити національний меморіал пам'яті жертв Бабиного ЯруСказано 24 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Під час обговорення проєкту «Бабин Яр» очільник Мінкульту сказав: «Всі обговорюють цей проект (Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр»). А чи знаєте ви про існування державного меморіалу «Бабин Яр»? Він наразі завершується і наступного року під час роковин Бабиного яру буде введений в дію».

За його словами, різниця між проектами полягає у формах фінансування. Якщо кошти для одного виділяє держава, то для іншого фінансування йде з благодійного фонду «Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві побудують меморіальний центр Голокосту Бабин Яр. Переможцем архітектурного конкурсу на найкращий проект стала команда архітектурного бюро Querkraft Architekten з Австрії.

Також мер Віталій Кличко заявив, що Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» у Києві має бути збудований на такому ж рівні, як Яд ва-Шем в Єрусалимі та Меморіал Голокосту у Вашингтоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: