В Україні згадують жертв Бабиного Яру

Читать на русском
29 вересня  відзначається День пам'яті жертв Бабиного Яру - євреїв, циган, військовополонених та інших невинних людей, убитих нацистами в Києві у 1941 році.

Трагедія Бабиного Яру відзначається в Україні на найвищому державному рівні. Президент України Володимир Зеленський 29 вересня також вшанував пам'ять жертв трагедії.

Про це повідомляє його прес-служба.

«Пам'ять Бабиного Яру, Голокосту - це попередження для всього людства про те, що ідеологія нетерпимості і насильства може повернути нас у страшне минуле, коли найдорожче - людське життя - ставало лише розмінною монетою в руках диктаторів», - сказано в заяві.

«Переконаний, український народ завжди буде єдиним у прагненні ніколи не допускати будь-яких проявів ворожнечі на расовому чи національному ґрунті. Вічна пам'ять загиблим у Бабиному Яру та всім жертвам Другої світової війни», - йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір створити національний меморіал пам'яті жертв Бабиного ЯруСказано 24 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Раніше повідомлялося, що в Києві побудують меморіальний центр Голокосту Бабин Яр. Переможцем архітектурного конкурсу на найкращий проект стала команда архітектурного бюро Querkraft Architekten з Австрії.

Також Кличко заявив, що Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» у Києві має бути збудований на такому ж рівні, як Яд ва-Шем в Єрусалимі та Меморіал Голокосту у Вашингтоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: