Трагедія Бабиного Яру: українцям відкрили доступ до архівів

Читать на русском
У річницю трагедії Бабиного Яру СБУ відкрила архів зі спогадами очевидців для публічного доступу.
фото з архіву СБУ

У день 80-х роковин трагедії Бабиного Яру СБУ відкрила архів зі спогадами очевидців для публічного доступу.

Про це повідомляє Telegram-канал СБУ.

Деструкція, політика та Бабин ЯрКонфліктна ситуація може призвести до того, що до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру ми просто нічого не побудуємо.

«Масові розстріли почалися 29 вересня 1941 року. За кілька тижнів там були закатовані і вбиті десятки тисяч безневинних дітей, жінок, чоловіків. Ми публікуємо спогади киянки Надії Горбачової, яка на момент розстрілів жила поблизу Бабиного Яру і стала вимушеним свідком тих страшних подій», - йдеться в повідомленні.

У свідченнях Надії Горбачової зафіксовано, що розстріли євреїв в Бабиному Яру тривали кілька днів. З більш докладними спогадами можна ознайомитися в самому архіві СБУ.

«Збереження пам’яті про Другу світову війну, зокрема про трагедію Бабиного Яру та Голокосту, – наш обов’язок перед майбутніми поколіннями. Гідне вшанування пам’яті всіх загиблих – наш обов’язок перед минулими поколіннями. І з 2019 року ми робимо все, щоб Бабин Яр з території забуття перетворився на місце пам’яті», - зазначив сьогодні президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше в Мінкультури анонсували відкриття державного меморіалу Бабин Яр.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: