Депутат Білоцерківської міськради Поляруш не задекларував майна на мільйон – НАЗК

Читать на русском
Депутат Білоцерківської міськради Олександр Поляруш не задекларував квартири та доходи на мільйон гривень. В цьому він звинувачує дружину.
poliarush.info

Депутат Білоцерківської міськради Олександр Поляруш у своїй декларації за 2020 рік не зазначив інформацію про нерухомість, авто та доходи загальною вартістю мільйон гривень.

Про це йдеться у висновку Національного агентства із запобігання корупції про повну перевірку декларації, повідомляє «Слово і діло».

Зокрема, декларант не вказав відомостей про своїх двох дочок, і дві квартири в Білій Церкві, в яких вони мешкають.

Відсутність такої інформації в декларації він пояснив тим, що це заборонили зробити їхні матері. При цьому, він надав нотаріально засвідчену заяву, в якій декларант звертався до матерів своїх дітей із питанням про необхідність зазначення відомостей про дітей в декларації.

Інтерв'ю голови НАЗК Новікова: «Судді прямо пишуть у рішеннях, що вони не розуміють закон»В інтерв'ю керівник Нацагентства розповів про антикорупційну стратегію, захист викривачів корупції, розгляд протоколів про конфлікт інтересів та інше.

Також Олександр Поляруш не зазначив дані про право користування будинком в Білій Церкві та земельною ділянкою, яка належить дружині.

Окрім цього, в декларації відсутні дані про компанії, власницею яких є його дружина, та доходи від страхових виплат та продажу автомобіля Lexus RX 350, який також не був вказаний у декларації.

«Відповідно до пояснень, наданих суб'єктом декларування, дружина повідомила йому, що передала автомобіль для продажу, також при заповненні декларації він звернувся до дружини з проханням повідомити про суму доходу, однак та зазначила, що коштів не отримала», - зазначається у висновку НАЗК. Ці пояснення не були враховані.

Також депутат продав автомобіль Nissan Pathfinder 2008 року випуску за 5 тис. грн, але не вказав в декларації інформацію про цей дохід.

НАЗК підсумувало, що Олександр Поляруш зазначив недостовірні відомості на загальну суму 1 млн 4 тис. грн.

«Таким чином, у діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 172-6 КУпАП», ‒ зазначено у висновку НАЗК.

Згідно із законом, за таке порушення депутату загрожує покарання у вигляді штрафу 1000-2500 неоподатковуваних мінімумів (17 тис.- 42,5 тис. грн).

Нагадаємо, до 15 грудня 2020 року Олександр Поляруш перебував на посаді заступника Білоцерківського міського голови.

Днями в інтерв'ю «Слово і діло» керівник НАЗК Олександр Новіков зауважив, що держава сподівається на прискіпливу увагу ЗМІ до протоколів щодо конфлікту інтересів. За його словами, ці справи стосуються переважно високопосадовців.

Також ми писали про те, що ексзаступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко не знає, де живе його син і яке майно він має.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: