Жомова яма Киви: апеляція призначила засідання у справі

Читать на русском
Апеляційна палата відкрила провадження і призначила засідання з розгляду скарги члена українського парламенту на рішення антикорупційного суду.
Ілля Кивафото: прес-служба ОПЗЖ

Апеляційна палата призначила на 4 жовтня засідання за скаргою народного депутата від фракції «Опозиційна платформа-За життя» Іллі Киви на рішення про стягнення з нього 1,25 млн грн доходу від здачі в оренду жомової ями.

Про це свідчать дані з сайту Судової влади України, повідомляє «Слово і діло».

Розгляд скарги на визнання необґрунтованим доходу Киви заплановано на 4 жовтня о 14:00, а таку ж скаргу на саме рішення про стягнення доходу на користь держави розглянуть о 15:00. Апеляцію розглядатиме колегія у складі: головуючого судді Олександра Семенникова, суддів Віктора Панкулича та Дмитра Михайленка.

Ілля КиваНародний депутат України

«Закінчити проведення підготовчих дій по апеляційній скарзі представника відповідача (Іллі Киви – ред.) адвоката Баховського Михайла Михайловича на рішення ВАКС від 13 серпня у справі за позовом держави Україна в особі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу генерального прокурора до (Киви – ред.) про визнання необґрунтованими активів у вигляді грошових коштів та стягнення їх в дохід держави, та призначити справу до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні на 15:00 4 жовтня з викликом учасників справи», – йдеться в самому рішенні.

Як відомо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала позов про цивільну конфіскацію дохода нардепа Кива від здачі в оренду жомової ями. За даними органів правопорядку, депутат одержав ці необґрунтовані активи від суб'єкта господарювання з ознаками фіктивності, хоча сам політик взагалі не є власником нерухомості.

Нагадаємо, журналісти Bihus.info встановили, що Кива здає в оренду жомову яму фіктивній фірмі. Раніше Верховна рада ухвалила закон, який передбачає створення інституту цивільної конфіскації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: