Антикорупційний суд конфіскував дохід нардепа Киви від жомової ями

Читать на русском

Вищий антикорупційний суд конфіскував 1,2 млн грн доходу народного депутата від фракції Опозиційна платформа-За життя Іллі Киви, який він нібито одержав від здачі в оренду жомової ями фірмі з ознаками фіктивності.
gordonua.com

Вищий антикорупційний суд конфіскував 1,2 млн грн доходу народного депутата від фракції «Опозиційна платформа-За життя» Іллі Киви, який він нібито одержав від здачі в оренду жомової ями фірмі з ознаками фіктивності.

Таке рішення 13 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомили «Слово і діло» в суді.

Кандидат у президенти Кива задекларував жомову яму та мільйон гривень готівкоюІлля Кива задекларував за 2017 рік дві квартири, земельну ділянку, гараж. Автомобіля в політика не було.

«Позов задовольнили. Із нардепа чинного скликання стягнули в дохід держави 1 млн 252 тисячі 236 гривень. Це перший цивільний позов ВАКС», – сказала керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Раніше Вищий антикорупційний суд призначив засідання з розгляду позовів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про цивільну конфіскацію активів народних депутатів Іллі Киви та Михайла Волинця.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що Кива здає в оренду жомову яму фіктивній фірмі. Це яма, яку використовують для відходів під час виробництва цукру з буряку.

«Слово і діло» писало, що у раніше політик задекларував жомову яму та мільйон гривень готівкою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: