САП просить стягнути дохід нардепа Киви від жомової ями до держбюджету

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подала до суду цивільний позов про визнання необґрунтованими активи, одержані депутатом.
Ілля Кива

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить стягнути на користь державного бюджету дохід народного депутата Іллі Киви від надання в оренду жомової ями.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«20 травня виконувач обов'язків начальника п'ятого відділу управління САП Денис Демків звернувся до Вищого антикорупційного суду з позовом про визнання необґрунтованими активів у сумі понад 1,2 млн грн, що належать народному депутату України та стягнення їх відповідно до українського законодавства в дохід держави», – інформує прокуратура.

САП не називає прізвища нардепа, проте за інформацією «Слово і діло», йдеться про Киву. До того ж, прокуратура підкреслює, що депутат одержав ці необґрунтовані активи від передачі в оренду жомової ями суб'єкту господарювання з ознаками фіктивності, хоча сам політик не є власником нерухомості. Раніше про те, що Кива здає в оренду жомову яму фіктивній фірмі повідомляли журналісти Bihus.info.

Нагадаємо, Верховна рада ухвалила закон про цивільну конфіскацію та незаконне збагачення. «Слово і діло» розбиралося, як це працюватиме.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: