Кива прокоментував подачу позову про конфіскацію його доходу від жомової ями

Читать на русском
Член українського парламенту від фракції ОПЗЖ Ілля Кива заявив, що оформив договір оренди офіційно через нотаріуса.
Ілля Кива

Народний депутат від фракції «Опозиційна платформа – За життя» Ілля Кива заявив, що офіційно у нотаріуса оформив надання в оренду жомової ями, а з цього договору одержав прибуток.

Так нардеп відреагував на подачу позову про цивільну конфіскацію стосовно нього під стінами Верховної ради, відео його коментаря оприлюднив фотокореспондент видання «Букви» Ян Доброносов.

«У нотаріуса спеціально уклав договір оренди. З цього договору офіційно одержав прибуток. З прибутку заплатив державі податки. Все було офіційно оформлено, внесено до реєстрів і всіх повідомлено», – наголосив Кива.

Як відомо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала позов про цивільну конфіскацію дохода нардепа Кива від здачі в оренду жомової ями. За даними органів правопорядку, депутат одержав ці необґрунтовані активи від суб'єкта господарювання з ознаками фіктивності, хоча сам політик взагалі не є власником нерухомості.

Нагадаємо, журналісти Bihus.info встановили, що Кива здає в оренду жомову яму фіктивній фірмі. Раніше Верховна рада ухвалила закон, який передбачає створення інституту цивільної конфіскації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: