ВР ухвалила закон про цивільну конфіскацію активів за основу

Читать на русском
ВР ухвалила в першому читанні законопроект президента Володимира Зеленського 1031 про впровадження механізму цивільної конфіскації корупційних активів.

Верховна рада України ухвалила в першому читанні законопроект президента Володимира Зеленського №1031 про впровадження механізму цивільної конфіскації корупційних активів.

«За» проголосували 316 парламентаріїв.

«Цивільна конфіскація»: що це таке, кого торкнеться та коли почне діятиЗаконопроект президента, який має реанімувати закриті справи проти корупціонерів після скасування КСУ закону про незаконне збагачення, передбачає конфіскацію майна топ-чиновників.

Документ передбачає впровадження механізму цивільної конфіскації корупційних активів, а також повернення кримінальної відповідальності на незаконне збагачення.

Нагадаємо, раніше комітет ВР з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту схвалити запровадження механізму цивільної конфіскації корупційних активів.

Президент вніс законопроект до парламенту на початку червня.

Що таке «цивільна конфіскація», хто може позбутися «чесно награбованого», та коли запрацює новий механізм, «Слово і Діло» розпитало юриста Андрія Вігірінського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: