Німеччина не визнає вибори до Держдуми РФ в Криму і ОРДЛО

Читать на русском
Уряд Німеччини не визнає вибори до Держдуми РФ на території тимчасово окупованого Криму та засуджує проведення голосування у ОРДЛО.
Фото DW

Уряд Німеччини не визнає вибори до Держдуми РФ на території тимчасово окупованого Криму та засуджує проведення голосування у ОРДЛО.

Про це в ефірі телеканалу Der Welt заявила представниця уряду Ульріке Деммер.

Уряд Німеччини вважає, що окупація Криму Росією є порушенням територіальної цілісності і суверенітету України і не визнана Німеччиною. Як зазначила Деммер, з цього випливає, що влада не визнає проведення виборів у Криму.

Крім цього, вона зауважила, що голосування на виборах до Держдуми РФ жителями ОРДЛО є порушенням міжнародного права.

Гірка Дума: як українців змушують голосувати за «Єдину Росію»У Кремлі залучають до голосування на виборах до Державної думи жителів окупованих територій України.

Нагадаємо, у Росії 17-19 вересня відбулися вибори до Державної думи. Посольство РФ в Україні повідомило про роботу виборчих дільниць в Києві, Харкові, Одесі та Львові. А українців з ОРДЛО автобусами підвозили у Ростовську область і роздавали російські паспорти для голосування.

РНБО вже готує санкції за проведення виборів до російської Держдуми за участю жителів окупованого Криму і ОРДЛО. А СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом незаконних виборів в Держдуму РФ, які провели на території Криму.

Верховна рада на засіданні ухвалила заяву, якою вибори до Держдуми РФ визнала незаконними, а саму Державну думу Росії - нелегітимною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: