Наєв оцінив рівень загрози України від російсько-білоруських навчань «Захід-2021»

Читать на русском
Зараз про пряму загрозу вторгнення говорити не доводиться, але ситуація може змінитися - тому військові тримають руку на пульсі
Сергій Наєв5 канал

Хоча російсько-білоруські військові навчання «Захід-2021» виглядають загрозливо, насправді ніякої загрози для України поки що немає. Хоча ситуація в будь-який момент може змінитися.

Про це заявив колишній командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв в ефірі програми «Свобода слова».

«Нам відома кількість полігонів, кількість військ цих навчань. І зараз, прямо зараз безпосередньої загрози, зокрема, з боку ударних угруповань, також відповідних підготовчих заходів щодо агресії стосовно України не видно. Але ситуація динамічна, вона зміниться. Ми відстежуємо ситуацію, і ми знаємо коли, що і які адекватні заходи вжити» - сказав він.

Західний вітер: Росія та Білорусь почали масштабні військові навчанняДля України вони небезпечні тим, що можуть остаточно сформувати коаліцію між Росією та Білоруссю.

Наєв додав, що з приводу цих навчань існує обмін інформацією між Україною та Польщею.

«Я спілкуюся з Командувачем Оперативного командування видів Збройних сил Республіки Польща і ми координуємо наші дії. Що відомо нам, ми ділимося з нашими польськими колегами, і навпаки», - зазначив він»

Раніше військові з Казахстану прибули до Білорусі на навчання «Захід-2021». Вони пройдуть з 10 по 16 вересня на дев'яти полігонах в Росії та на п'яти полігонах в Білорусі.

Нагадаємо, що в СБУ вважають російсько-білоруські військові навчання однією з головних загроз на осінь 2021 року для України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: