Тільки один від партії: на вибори мера Харкова зареєстрували 6 кандидатів

Читать на русском
Тільки один кандидат на посаду мера Харкова балотується від політичної партії. Всі решта - самовисуванці.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

У Харкові міська територіальна виборча комісія на засіданні прийняла рішення про реєстрацію шести кандидатів на посаду міського голови.

Про це повідомляє видання Інтерфакс-Україна.

Як зазначається, голова міськвиборчкому Олена Матвієнко повідомила, що окрім реєстрації шістьох кандидатів, одному було відмовлено.

«Ми зареєстрували шістьох кандидатів, які подали документи, і одному відмовили», - заявила Матвієнко.

Вибори мера Харкова: хто раніше був конкурентом КернесаХто був конкурентом Кернеса на виборах мера Харкова в 2010-му, 2015-му і 2020-му роках – на інфографіці.

Згідно з її словами, з шести кандидатів тільки один балотується від партії. Це колишній суддя апеляційного суду, голова фракції Партія Шарія в Харківській міськраді Володимир Плетньов.

При цьому, більшість кандидатів - самовисуванці. Повідомляється, що це:

  • нардеп кількох скликань, екс-голова Харківської ОДА Михайло Добкін, який був міським головою з 2006 по 2010 рр.;
  • Голова обласної організації Нацкорпуса Костянтин Немічев, який позиціонує себе як єдиний кандидат від проукраїнських сил;
  • депутат Харківської облради від ОПЗЖ, заступник міського голови Валерій Говоров;
  • екс-депутат Харківської міськради від партії регіонів Дмитро Маринин;
  • член партії Наш край Олександр Кондрусік, який веде в Facebook блог під назвою «Саша Псих».

Кому бути Кернесом. Колонка Леоніда ШвецяНа грішній харківській землі йде підготовка до позачергових виборів мера. Дивлячись на все, що відбувається і буде ще відбуватися до 31 жовтня, складається враження, що тут знову обирають дорогого Геннадія Адольфовича Кернеса.

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня 2020 року від ускладнень після коронавірусу. Його не стало в німецькій клініці «Шаріте» після трьох місяців лікування. При цьому він встиг вступити на посаду мера Харкова.

Раніше ми повідомляли, що у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса Верховна рада прийняла Постанову Про проведення позачергових виборів міського голови Харкова 31 жовтня 2021 року.

При цьому, політична партія «Слуга народу» прийняла рішення не висувати свого кандидата на вибори мера Харкова в кінці жовтня. Окремі депутати від партії можуть спробувати висунути свою кандидатуру на принципах самовисування і під свою особисту відповідальність.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: