Ексдепутат Харківщини не вніс у декларацію житло дітей за 1 млн., «бо не знав, де вони живуть»

Читать на русском
Ексдепутат Харківської облради не вніс у декларацію двох дочок та будинок, де вони живуть, пославшись на те, що не має відомостей про їхнє майно.
Сайт My.ua

Ексдепутат Харківської облради Віктор Звєрєв не вніс в декларацію за 2020 рік двох своїх дочок та нерухомість, у якій вони живуть, аргументуючи це тим, що він разом з ними не проживає, і відомості про їхнє майно йому невідомі.

Про це йдеться у висновку Національного агентства з запобігання корупції про результати повної перевірки декларації екс-депутата Харківської обласної ради Віктора Звєрєва за 2020 рік, передає «Слово і діло».

Мати дочок у своїх поясненнях зазначила, що з Віктором Звєрєвим вона підтримує дружні стосунки – він фінансово допомагає їй і дає кошти на утримання дітей.

Корупція у цифрах: як змінюється кількість покараних, оцінка українців і місце у рейтингахЯк змінюється кількість покараних за корупцію, як українці оцінюють рівень корупції в країні і яке місце Україна посідає у рейтингах – на інфографіках.

«Зазначене свідчить про те, що субєкт декларування мав право і можливість дізнатися про місце фактичного проживання дочок», - зазначається у висновку НАЗК.

За даними НАЗК, квартира у Харкові була придбана 15 вересня 2018 року за 1 мільйон 26 тисяч гривень.

Також Віктор Звєрєв не вказав житловий будинок у с. Кутузівка Харківської області, в якому проживає він. Це житло належить іншій особі.

Окрім цього, депутат облради не вніс відомості про вартість двох земельних ділянок загальною площею 6175 кв. м. та загальною вартістю 370 500 грн.

Також декларант не вказав вартості квартири площею 181,3 кв.м., яка належить його дружині - 1 млн. 363 тис. 500 грн.

За результатами повної перевірки НАЗК встановило ознаки адмінправопорушення за ч. 4 ст. 172-6.

Нагадаємо, за внесення недостовірних відомостей у декларацію на суму на суму від 100 до 500 прожиткових мінімумів (237,9 тис. - 1 млн 189,5 тис. грн.) передбачається покарання у вигляді штрафу 1000-2500 неоподатковуваних мінімумів (станом на зараз це еквівалент суми від 2 млн 294 тис. до 5 млн 735 тис. грн.).

Раніше «Слово і діло» писало, що НАЗК знайшло у колишньої заступниці голови МОЗ Сімоненко порушень на 337 тисяч. А в декларації віцепрем’єр-міністра, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського - на суму 260 тис. грн.

Також ми писали, що, за даними НАЗК, у нардепа Гуріна вкрали гаманець з біткойнами на 22 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: