Вибори мера Харкова: скільки кандидатів подали заяви

Читать на русском
Вибори мера Харкова - п'ять кандидатів уже подали документи на реєстрацію в Харківську територіальну виборчу комісію.
Слово і діло

На пост мера міста Харкова претендують вже п'ять кандидатів. Всі вони подали документи на реєстрацію в Харківську територіальну виборчу комісію.

«Протягом двох останніх днів (станом на 21 вересня - ред.) документи на реєстрацію як кандидати на виборах мера Харкова подали депутат Харківської міської ради від «Партії Шарія» Володимир Плетньов, ексдепутат Харківської міської ради, самовисуванець Дмитро Маринин та депутат Харківської обласної ради від «Опозиційної платформи - За життя» Валерій Говоров», - повідомили «Укрінформу» у комісії.

Вибори мера Харкова: хто раніше був конкурентом КернесаХто був конкурентом Кернеса на виборах мера Харкова в 2010-му, 2015-му і 2020-му роках – на інфографіці.

Таким чином, документи на реєстрацію у якості кандидатів на виборах мера Харкова подали загалом 5 кандидатів.

Раніше ми писали, що два перших кандидати подали документи на реєстрацію. Обидва вони йдуть самовисуванцями.

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня 2020 року від ускладнень після коронавірусу. Його не стало в німецькій клініці «Шаріте» після трьох місяців лікування. При цьому він встиг вступити на посаду мера Харкова.

У зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса Верховна рада прийняла Постанову Про проведення позачергових виборів міського голови Харкова 31 жовтня 2021 року.

Політична партія «Слуга народу» прийняла рішення не висувати свого кандидата на вибори мера Харкова в кінці жовтня. Окремі депутати від партії можуть спробувати висунути свою кандидатуру на принципах самовисування і під свою особисту відповідальність.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: