Вирок харківським експосадовцям: апеляція закінчила підготовку до розгляду скарги

Читать на русском
Апеляційна палата закінчила підготовку до розгляду скарги на обвинувальний вирок двом колишнім посадовцям підприємств.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закінчила підготовку до розгляду скарги на обвинувальний вирок колишньому заступнику начальника фінансового управління «Харківобленерго» Віталію Тєлєгіну та експершому заступнику генерального директора КП «Харківводоканал» Роману Білику.

Таке рішення 21 вересня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду. Розгляд апеляційних скарг обвинуваченого (Віталія Тєлєгіна – ред), його захисників Михайлова Андрія Леонідовича і Татарченка Костянтина Володимировича, обвинуваченого (Романа Білика – ред) та його захисника Зелінського Олексія Володимировича, поданих на вирок Вищого антикорупційного суду від 6 серпня 2021 року призначити на 6 жовтня 2021 року о 09:00», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд визнав винними харківських ексчиновників у зловживанні службовим становищем. Судді приговорили колишнього заступника начальника фінансового управління «Харківобленерго» Тєлєгіна до 5 років позбавлення волі з забороною обіймати адміністративні посади протягом 3 років та 17 000 грн штрафу, а експершого заступника генерального директора КП «Харківводоканал» Романа Білика – до 4 років позбавлення волі з забороною обіймати адміністративні посади протягом 2 років та 17 000 грн штрафу.

За версією сторони обвинувачення, службові особи АК «Харківобленерго» та КП «Харківводоканал» зловживали службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди від ТОВ уклали договір переведення боргу. Відповідно до його умов Харківводоканал передав приватній фірмі права боргу перед Харківобленерго за поставлену електричну енергію на загальну суму 19,62 млн грн.

В подальшому працівники компанії оплату боргу перед Харківобленерго за поставлену електричну енергію не здійснили, а одержані від Харківводоканалу грошові кошти перерахували на банківські рахунки інших підприємств як оплату за нібито надані послуги.

Нагадаємо, антикорупційний суд оштрафував свідка в цій справі. Також ВАКС зобов'язав НАБУ здійснити привід ексчиновника «Харківобленерго».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: