Зеленський і Байден обговорять терміни вступу України до лав НАТО

Читать на русском
Байден, своєю чергою, під час своєї промови заявив, що США продовжують підтримувати євроатлантичні прагнення
Зеленський і БайденСкриншот

Президент України Володимир Зеленський планує в ході зустрічі з президентом США Джозефом Байденом обговорити питання і терміни вступу України до лав Північноатлантичного альянсу (НАТО).

Про це заявив сам Зеленський під час вступної промови в Білому домі, яку транслювало Радіо Свобода.

«Хотів би з паном президентом Байденом обговорити бачення, роль і терміни України в НАТО» - сказав він.

Зустрічі президентів України і США: якими були результати переговорівНапередодні зустрічі Володимира Зеленського і Джо Байдена пропонуємо подивитися, які були результати переговорів президентів України і США.

Байден, своєю чергою, під час своєї промови заявив, що США продовжують підтримувати євроатлантичні прагнення, суверенітет і територіальну цілісність України.

«США залишаються прихильними підтримці суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям російської агресії. І наша підтримка євроатлантичного прагнення України залишається непохитною. Ми обговоримо, як ми можемо підтримувати Україну в досягненні демократичних реформ і її інтеграції в Європу» - заявив він, не кажучи при цьому про якусь конкретику.

Нагадаємо, що у Вашингтоні 1 вересня о 21 годині по Києву в Білому домі стартувала зустріч президентів США та України - Джозефа Байдена і Володимира Зеленського.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: