Танковий парк ЗСУ модернізовано вже наполовину – головнокомандувач ЗСУ

Читать на русском
Танковий парк армії модернізований вже наполовину - при цьому від радянського танка залишається тільки корпус. І роботи з модернізації тривають
Ілюстративне фотоradiosvoboda.org

Хоча в України немає грошей на повну модернізацію військової техніки, вона успішно проводить часткову модернізацію. В першу чергу, оновлюються танковий і військово-повітряний парки української армії.

Про це розповів Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний в інтерв'ю Радіо Свобода.

Він зазначив, що ЗСУ будуть оновлювати озброєння в міру того, як у держави будуть з'являтися на це гроші. Зараз робота з оновлення вже йде.

«Це буде залежати від того, наскільки держава буде здатна забезпечити наші потреби. Потреба в такому дійсно є. Дійсно є! Необхідно там і танки міняти, і вертольоти» - розповів він.

Так, за його словами, танковий парк армії модернізований вже наполовину. І роботи з модернізації тривають.

«Сьогодні ми не можемо на 100% забезпечити модернізацію тих же танків, але на сьогодні 50% з них - це вже модернізовані. Знову ж від радянського танка там залишився тільки корпус» - сказав він»

Нагадаємо, наприкінці травня на полігоні Збройних сил України пройшли випробувальні стрільби модернізованої відповідно до стандартів НАТО української самохідної артилерійської установки (САУ) «Богдана».

А на початку серпня в Україні вперше показали перспективну легку вогнеметну систему (ЛОС) «Спека» на шасі бронеавтомобіля «Дозор-Б».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: