Росія в терміновому порядку оснащує свої танки захистом від Javelin

Читать на русском
Танки з новими протикумулятивними екранами були продемонстровані під час військових навчань в Південному військовому окрузі Росії
ОБТ Т-72Б3М ЗС РФmil.in.ua

У Росії танки Т-72Б3 почали оснащувати протикумулятивним захистом верхньої півсфери. Швидше за все, вона спрямована на протидію протитанковим ракетним комплексам Javelin, оскільки до версії Т-72Б3М оснащуються тільки танки, що дислокуються в Ростовській області та Криму.

Про це повідомляє Мілітарний.

Танки з новими протикумулятивними екранами були продемонстровані під час військових навчань в Південному військовому окрузі Росії. Фактично, це модернізована версія одного з основних російських бойових танків Т-72Б3, посилена захистом зверху. Також була відзначена установка трохи інших верхніх протикумулятивних екранів на танках, які входять до складу окупаційних сил Росії в Криму.

Експерти припускають, що така модернізація викликана необхідністю російських військових у разі агресії проти України протистояти перебувають на озброєнні української армії ПТРК Javelin, ракети яких можуть вражати танки в дах, де броня тонше всього.

Під Ростовом танки Т-72Б3М Росії посилюють захистом від Javelin [Вересень 2021]Мілітарний YouTube

Нагадаємо, що перед зустріччю президентів Джо Байдена і Володимира Зеленського США пообіцяли виділити Україні до 60 млн доларів військової допомоги. У тому числі ця сума передбачає надання українській армії ПТРК Javelin.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: