В Україні показали перспективну легку вогнеметну систему на шасі «Дозор-Б»

Читать на русском
ЛВС призначена для ураження живої сили противника на відкритій місцевості, неброньованої та легкоброньованої техніки та елементів інфраструктури
ЛВС «Спека»Defense Express

В Україні вперше показали перспективну легку вогнеметну систему (ЛВС) «Спека» на шасі бронеавтомобіля «Дозор-Б».

Про це повідомляє Defense Express.

Розробником «Спеки» є ХКБМ ім. Морозова. Основні виконавці - підприємства з системи державного оборонного концерну «Укроборонпром»: ДП «Шепетівський ремзавод» та ДАХК «Артем».

Проєкт розроблено за участю Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗС України.

Зовні ЛВС мало чим відрізняється від стандартного «Дозор-Б». Однак бронеавтомобіль обзавівся багатостовбурною пусковою установкою, змонтованою на місці десантного відсіку, що фактично перетворює його в легку РСЗВ. Бронемашина має блок напрямних з 10 термобаричними снарядами. При необхідності пакет напрямних підіймається в бойове положення і розрахунок здійснює пуск. ЛВС «Спека» призначена для ураження живої сили противника на відкритій місцевості, неброньованої та легкоброньованої техніки та елементів інфраструктури (мобільний командний пункт, засоби протиповітряної оборони, і т.д.).

Нагадаємо, наприкінці травня на полігоні Збройних сил України пройшли випробувальні стрільби модернізованої відповідно до стандартів НАТО української самохідної артилерійської установки (САУ) «Богдана».

28 квітня збройні сили України отримали нову партію бойових машин Oncilla, які збирає підприємство Українського науково-промислового комплексу «ВК Система».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: