Євросоюз неефективно підтримує боротьбу з корупцією в Україні – звіт

Читать на русском
Європейська рахункова палата представила доповідь за підсумками аудиту підтримки Євросоюзом боротьби з корупцією в Україні.
Слово і діло

Європейська рахункова палата (ECA) представила доповідь за підсумками аудиту підтримки Євросоюзом боротьби з корупцією в Україні.

Вона зосередилася на високорівневій або ж великій корупції. Під нею аудитори розуміють зловживання владою на високому рівні, від якого вигоду отримує невелика група людей. Саме таку корупцію ECA вважає головною перешкодою для розвитку України.

Скільки часу минуло між створенням нових органів в Україні та початком їхньої роботиСлово і діло пропонує подивитися, скільки часу проходило між створенням нових органів в Україні і початком їхньої роботи.

У документі сказано, що «підтримка ЄС була частково ефективною».

А серед мінусів названо те, що не була розроблена «стратегія подолання великої корупції і домінування олігархічної системи».

Крім критики, рахункова палата вказує і на позитивні результати, наприклад, на запуск і роботу Національного антикорупційного бюро та Вищого антикорупційного суду.

Аудитори проаналізували 24 європейські програми і проекту для України.

Звіт переважно за 2016-2020 роки.

Рахункова палата оцінювала тільки дії Єврокомісії та інших інституцій ЄС. У звіті підкреслюється, що він не містить ніяких оцінок дій української влади або будь-якого з держав-членів Євросоюзу.

Нагадаємо, «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки часу проходило між створенням нових органів в Україні і початком їх роботи.

Також наші аналітики розбиралися, які функції виконуватиме Рада громадського контролю при БЕБ і які труднощі були з конкурсом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: