Антикорупційний суд продовжив відсторонення ексголови АРМА

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку відсторонення посадовця Нацагентства.
Віталій Сигидин

Вищий антикорупційний суд продовжив до 23 листопада строк відсторонення колишнього виконувача обов'язків голови Національного агентства з розшуку та менеджменту активів Віталія Сигидина від посади очільника відділу моніторингу ефективності менеджменту активів агентства.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

Також суд продовжив до 23 листопада строк відсторонення від посади начальника управління даної установи АРМА Вахтанга Бочорішвілі.

«23 вересня слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП та продовжив ще на два місяці строк відсторонення від посади колишнього голови АРМА та начальникові управління менеджменту активів цієї ж установи. Строк дії ухвали – до 23 листопада 2021 року включно», – інформує ВАКС.

Як відомо, 27 липня Державно бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора повідомило про підозру посадовцям АРМА у заволодінні 400 тис. дол. Зокрема, підозру одержав тимчасовий виконувач обов'язків голови АРМА Віталій Сигидин, його заступник Володимир Павленко, начальник управління даної установи Вахтанг Бочорішвілі, адвокати Денис Сердюк і Оксана Сєрокурова, а також фізична особа Ігор Король.

Ці кошти були передані в управління АРМА в межах кримінального провадження. Однак, за версією слідства, на підставі підроблених судових рішень, гроші безпідставно перераховували на банківський рахунок фізичної особи, яка не мала до грошей жодного відношення. Потім ці гроші нібито розподілялись між учасниками групи.

Нагадаємо, суд відсторонив від посад керівництво АРМА Сигидина та Павленка. Також їм обрали запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту. Замість підозрюваного керівника Нацагентства Кабінет міністрів України призначив тимчасового голову.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: