Суддя Волков зазначив у декларації, що заробив у Верховному суді 1 гривню ‒ НАЗК

Читать на русском

Суддя Верховного суду України Олександр Волков зазначив у декларації за 2020 рік, що заробив у ВСУ за один рік лише одну гривню.

Про це йдеться у висновку Національного агентства із питань запобігання корупції за результатами повної перевірки даної декларації, передає «Слово і діло».

«Згідно з довідкою про суддівську винагороду й інші доходи суб'єкту декларування у 2020 році було нараховано суддівську винагороду у розмірі 3 млн. 196 тис. 196 грн. Нарахована суддівська винагорода за вказаний період не була виплачена», ‒ зазначено у висновку НАЗК.

У своїй декларації за 2020 рік суддя Верховного суду України Олександр Волков зазначив, що за рік заробив лише 1 гривню.
Фрагмент декларації судді Олександра Волкова за 2020 рікСлово і діло

Також НАЗК виявило низку неточностей у декларації ‒ суддя неправильно записав площу нерухомості і кількість грошей на банківських рахунках.

«Недостовірні відомості, внесені в декларації, відрізняються від достовірних на суму 78 тис. 952 грн.», ‒ йдеться у висновку НАЗК.

Зарплати антикорупціонерів: скільки в серпні заробили глави НАБУ, НАЗК і САПУ в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максима Грищука була найвища зарплата в серпні.

Згідно з висновком НАЗК, порушення не є підставою для притягнення до адміністративної або кримінальної відповідальності.

В Управлінні проведення обов'язкових повних перевірок підсумували, що не знайшли в декларації Олександра Волкова конфлікту інтересів і ознак незаконного збагачення.

Зазначимо, окрім зарплати, в 2020 році суддя Волков отримав дохід від пенсії ‒ 192 тис. грн. Його дружина Ольга Волкова отримала 113 тис. доходу за основним місцем роботи ‒ в ТОВ «Дерматовенерологія у місті Києві» та 169 тис. грн. в ТОВ «Медичний центр «Добробут».

Раніше «Слово і діло» опублікувало велике інтерв'ю з очільником НАЗК Олександром Новіковим. У ньому керівник антикорупційного відомства розповів, зокрема, про те, як працює новий відділ моніторингу способу життя посадовців.

Також ми писали, що, за даними НАЗК, у нардепа від фракції «Слуга народу» Дмитра Гуріна вкрали гаманець із біткоїнами на 22 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: