Велика Британія підтримала прийняття закону про олігархів в Україні

Читать на русском
На думку посла Британії, закон знизить небезпечний вплив олігархів на політику України, якщо його застосування буде юридично обґрунтованим і аполітичним
Мелінда СіммонсРБК-Украина

Великобританія схвалює прийняття Верховною Радою України закону про олігархів. Таким чином шкідливий вплив олігархічних сил на політику України буде серйозно знижено.

Про це написала посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс у своєму [Twitter] (https://twitter.com/MelSimmonsFCDO/status/1441099647448059904).

Голосування за закон про олігархів: хто з нардепів провалив обіцянкиЗакон про олігархів ухвалений у другому читанні. Троє народних депутатів провалили обіцянки щодо позиції під час голосування.

«Закон про деолігархізацію може зіграти роль у зменшенні шкідливого впливу власних інтересів на політику та економіку України» - зазначила вона.

При цьому Сіммонс нагадала, що закон повинен виконуватися відповідно до юридичних обґрунтувань, а його застосування має бути аполітичним.

«Для того, щоб цей крок став тривалою реальністю, будуть потрібні повна прозорість, рішучі антимонопольні заходи, реальна конкуренція в енергетичному секторі, сильне суспільне мовлення і, звичайно, судова реформа» - резюмувала вона.

Нагадаємо, сьогодні, 23 вересня, Верховна рада прийняла у другому читанні президентський законопроєкт №5599 про деолігархізацію. При цьому ВР не дочекалася остаточних висновків Венеціанської комісії, поки закон знаходиться на вивченні.

У першому читанні законопроєкт Зеленського був схвалений ще 1 липня. Між першим і другим читанням нардепи подали до нього 1,3 тисячі поправок.

У коментарі «Слово і Діло» експерт дав прогноз, чи вдасться обмежити вплив олігархів на політику за допомогою нового закону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: