Данилюк прокоментував законопроект Зеленського про олігархів

Читать на русском
Данилюк вважає, що населення України не бачить користі в законопроєкті про олігархів, який запропонував президент Зеленський
Олександр Данилюкpresident.gov.ua

Велика частина населення України вважає, що законопроєкт про олігархів призведе до виграшу в першу чергу влади, а не народу. Три чверті українців не бачать ніякої користі в законі про олігархів.

Про це заявив колишній секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк в ефірі телеканалу «Україна 24».

У своїй заяві він послався на результати онлайн-голосування в ході ефіру програми «Свобода слова» - коли близько 75% тих, хто проголосував визнали законопроєкт про олігархів марним для населення України.

Рада попередньо схвалила закон про олігархів: як голосували нардепиЗаконопроєкт про олігархів ухвалений в першому читанні силами Слуги народу і двох депутатських груп.

«Якщо б було опитування по всій країні, результати були б дуже схожі. Мене це не здивувало. Зараз влада голосно говорить про деолігархізацію, каже, що це потрібно. Але так сталося, що всі гості в студії були за те, щоб обмежити вплив олігархів. Питання стосувалося конкретного законопроєкту. І тут сильно відрізняються позиції. Люди в студії не вірили ініціативам влади. Вони були впевнені, що якщо цей проєкт буде реалізований, то від цього виграють не вони, а влада» - сказав Данилюк.

Нагадаємо, законопроєкт президента Володимира Зеленського про боротьбу з олігархами Рада прийняла в першому читанні 1 липня. Однак голова ВР Дмитро Разумков передав законопроєкт на вивчення Венеціанської комісії, яка вже почала перевірку.

Комітет Верховної Ради з нацбезпеки та оборони в п'ятницю, 17 вересня, підтримав законопроєкт президента Володимира Зеленського про олігархів №5599 до другого читання.

Також Рада національної безпеки та оборони запустив систему моніторингу олігархів. Її розробка була необхідна в рамках закону про олігархів, який готується до другого читання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: