Блогер Шарій оскаржив рішення Литви про позбавлення його статусу біженця

Читать на русском
Тепер суду Литви доведеться підтверджувати, що дії Литовської міграційної служби були виправдані.
Анатолій ШарійВідкрите джерело

Блогер Анатолій Шарій, якого в Україні підозрюють у державній зраді, оскаржив рішення Литви позбавити його статусу біженця та оголосити персоною нон грата.

Про це повідомив редактор «Європейської правди» Сергій Сидоренко.

«В останній день, який допускається литовським законом, Шарій оскаржив це рішення, і тепер попереду кілька місяців тяганини, а можливо, навіть рік з копійками», - розповів Сидоренко.

Тепер суду Литви доведеться підтверджувати, що дії Литовської міграційної служби були виправдані. Якщо Шарія остаточно позбавлять статусу біженця, це означатиме для нього делегалізацію перебування на території Європейського Союзу.

«Доведеться почекати. Рано чи пізно, я абсолютно переконаний, литовська влада переможе і в Шарія не буде статусу. У нього буде кілька виходів. Один з них - повернутися в Україну. Ми розуміємо, що він цього не зробить. Одночасно Шарія оголосили персоною нон грата в Литві. Це означає, що він не має права в'їхати на територію цієї держави, але, на жаль, може залишатися в інших країнах ЄС, поки його, скажімо, не депортують... І тут дуже важливо, що Україна веде проти нього справу. У разі, якщо українська прокуратура зможе переконати іспанську владу або владу іншої держави ЄС в тому, що розслідування правдиве, його повинні видати Україні», - пояснив Сидоренко.

Нагадаємо, Литва анулювала пропагандистові Анатолію Шарію всі документи та оголосила його персоною нон грата. Це сталося 10 травня 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: