СБУ знешкодила банду, яка викрадала людей

Читать на русском
СБУ знешкодила угруповання, яке викрало доньку депутата Полтавської облради. Зловмисники вимагали 470 тисяч доларів.
фото з відкритих джерел

Співробітники СБУ знешкодили злочинне угруповання, яке займалося викраденням людей і вимаганням грошей за їх звільнення, після викрадення дочки одного з депутатів Полтавської обласної ради.

Про це повідомили у пресслужбі відомства 23 вересня.

Покарати винних: яка доля обіцянок політиків після резонансних злочинівПісля резонансних злочинів, на кшталт замаху на Сергія Шефіра, політики зазвичай обіцяють покарати винних. Чим це закінчується – в матеріалі.

Організатором угруповання є людина, яка зараз за ґратами. Його звинувачують у скоєнні умисного вбивства з особливою жорстокістю, тому до вироку суду він перебуває в Київському слідчому ізоляторі. Незважаючи на позбавлення волі, він розробив план і організував викрадення дитини: підшукав виконавця викрадення через інтернет і запропонував спільникові винагороду в розмірі $100 тис.

Викуп за дочку депутата склав $470 тис. Кошти повинні були перерахувати на електронний гаманець біткоїнами.

«Зловмисникам, за сприяння додатково залучених осіб, вдалося викрасти дівчинку, після чого вони вступили в перемовини з її батьками. Вони погрожували фізичним насильством та смертю їхньої дитини. Незважаючи на те, що викрадачі застосовували виняткові заходи конспірації, а саме спілкувалися між собою та з батьками дівчини виключно через Телеграм-канал або приховану інтернет-мережу «Даркнет», правоохоронці змогли встановити та затримати їх», - йдеться в повідомленні

Зловмисникам повідомлено про підозру за ч.2 ст.189 (вимагання) і ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) ККУ.

Підозрюваним обрано запобіжні заходи.

Нагадаємо, в СБУ заявили, що з 2019 року президентові Володимиру Зеленському більше 20 разів погрожували насильством.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: