Вибори до Держдуми РФ у Криму: СБУ відкрила кримінальне провадження

Читать на русском
СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом незаконних виборів до Державної думи Росії, які днями відбулися на території тимчасово окупованого Криму.

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом незаконних виборів до Державної думи Росії, які днями відбулися на території тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє пресслужба відомства у понеділок, 20 вересня.

Документуються всі причетні до цього псевдоголосування: як з числа офіційних представників РФ, так і серед громадян України, які, порушуючи вітчизняне законодавство, допомагали країні-агресору.

Залізна завіса 2.0: які наслідки для України матимуть дипломатичні війни із РосієюЗ якою метою Росія ініціює дипломатичні війни із ЄС та до чого слід бути готовій Україні ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

Провадження відкрито за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Також СБУ надала Раді нацбезпеки та оборони матеріали для запровадження санкцій стосовно організаторів і учасників виборів до російських органів влади на території тимчасово окупованого Криму. Зокрема, мова йде про 33-х кандидатів у депутати Держдуми РФ і 54-х членів територіальних виборчих комісій. І минулої п’ятниці, за ініціативи СБУ, РНБО прийняла відповідне рішення.

У СБУ наголосили, що з 2014 року Росія провела низку виборів в окупованому Криму: голосування за кандидатів до законодавчих органів Криму та міста Севастополь; муніципальні вибори, для формування незаконних органів влади на тимчасово окупованій території України; вибори депутатів Державної думи РФ; вибори президента РФ.

Нагадаємо, напередодні виборів до Держдуми РФ на тимчасово окупованих територіях України жителям масово почали видавати паспорти громадян Росії.

РНБО вже готує санкції за проведення виборів до російської Держдуми за участю жителів окупованого Криму і ОРДЛО.

Експерт для «Слово і діло» раніше розповів, які наслідки для України матимуть дипломатичні війни з Росією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: