У Борисполі затримано проросійського пропагандиста – СБУ

Читать на русском
Російський пропагандист затриманий в Україні. Агітатор знімався в антиукраїнських сюжетах на телеканалах РФ і переховувався від слідства.
фото з відкритих джерел

Співробітники СБУ затримали у Борисполі проросійського пропагандиста, який більше року переховувався від слідства за заклики до розподілу України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в п'ятницю, 17 вересня.

«Армія ботів» на замовлення РФ намагалася зірвати кампанію з вакцинації – СБУСБУ викрила чергову ботоферму, через яку створювали акаунти для поширення замовних матеріалів з Росії.

«Він (затриманий - ред.) є учасником групи інтернет-агітаторів, які поширювали російську пропаганду в Україні. Злочинну діяльність чоловіки викрили влітку 2020 року, але після оголошення підозри він втік і переховувався від слідства. Весь цей час зловмисник продовжував підривну інформаційну діяльність на YouTube і через новостворені Telegram-канали», - йдеться в повідомленні.

За даними спецслужби, зловмисник агітував за порушення державних кордонів і створення на території окремих областей України псевдодержавних утворень.

«Він брав участь у маніпулятивних сюжетах на російських пропагандистських телеканалах, які знімалися на замовлення окремих політичних сил та громадських організацій РФ відверто антиукраїнського спрямування», - підкреслили в СБУ.

Уточнюється, що чоловік входив до складу групи інтернет-агентів, яких викрили в минулому році.

Йому повідомлено про підозру за статтею про фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України (ч.2 ст.110 ККУ).

Нагадаємо, в серпні СБУ викрила інтернет-агентів, яких координували представники спецслужб РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: