У Мінсоцполітики розповіли, коли в Україні запрацює накопичувальна пенсійна система

Читать на русском
Запуск накопичувальної пенсійної системи в Україні може розпочатися 1 січня 2023 року. Однак це станеться лише у разі, якщо Верховна рада ухвалить відповідний законопроект вже цього річ.
Фото: LIGA.net

Запуск накопичувальної пенсійної системи в Україні може розпочатися 1 січня 2023 року. Однак це станеться лише у разі, якщо Верховна рада ухвалить відповідний законопроект вже цього річ.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера».

Марина ЛазебнаМіністр соціальної політики України
Лазебна пообіцяла ініціювати індексацію пенсій для категорій пенсіонерів, яким не проводили індексацію ранішеСказано 10 вересня 2020 р.Статус обіцянки: Виконано

За її словами, у Міністерстві зараз працюють над тим, щоб консенсусний, консолідований, компромісний закон про запровадження в Україні накопичувальної системи був ухвалений вже у 2021 році.

«Чому важливо ухвалити у 2021 році? Тому що дуже багато домашньої роботи, дуже багато потрібно зробити підготовчих робіт. Тому 2021 рік, я дуже сподіваюся, буде роком ухвалення закону, 2022 рік буде роком ухвалення всіх необхідних підзаконних актів та підготовки всієї інфраструктури», - зазначила Лазебна.

Вона додала, що, якщо все вийде, то 1 січня 2023 року стане датою, коли визначені у законі категорії працюючих людей почнуть відкладати по 2% зі своєї заробітної плати на накопичувальні рахунки.

Нагадаємо, раніше Лазебна розповіла, що онлайн-платформою Мінсоцполітики «Допомога поруч» з доставки необхідних продуктів найбільш вразливим категоріям громадян скористалися понад 600 тисяч жителів України.

Також вон повідомила, що наприкінці грудня минулого року майже 100 тисяч фізичних осіб-підприємців, які належать до 1-ї та 2-ї груп платників податків, отримали грошову допомогу на дітей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: