Кількість хворих на коронавірус в Україні більша, ніж офіційна статистика – лікар

Читать на русском
При збереженні темпів захворюваності на рівні близько шести тисяч нових випадків на день вже через 10-12 днів кількість госпіталізованих на добу дійде до двох тисяч осіб
Ілюстративне фотоcnbc.com

Офіційна статистика коронавірусної захворюваності не відповідає істині. Швидше за все, хворих в країні значно більше, ніж вважає Міністерство охорони здоров'я.

Про це заявив головний лікар одного з львівських діагностичних центрів Тарас Жиравецький, повідомляє Telegraf.

Нові правила карантину: що змінилося для українцівЯкі нові правила карантину ввели в Україні, що таке жовті й зелені COVID-сертифікати і як будуть працювати школи в червоних зонах – в матеріалі Слово і діло.

«Якщо офіційні дані МОЗ говорять про п'ять випадків зараження щодня, насправді таких може бути в десять разів більше... Після вихідних лабораторії почали робити більше тестів і моментально кількість нових випадків зросла до п'яти тисяч і більше в день. Неофіційно цифра може досягати та до 50 тисяч нових пацієнтів на добу. Ми розуміємо, що госпіталізують близько 5% від людей, що заразилися. Тому якщо у нас тисячу осіб госпіталізували - мінімум 20 тисяч осіб повинні були захворіти напередодні. Тому що не може з двох тисяч половина людей лягти в лікарню» - розповів він.

Жиравецький додав, що при збереженні темпів захворюваності на рівні близько шести тисяч нових випадків на день вже через 10-12 днів кількість госпіталізованих на добу дійде до двох тисяч осіб, а смертність - до 200 осіб щодня.

Нагадаємо, лікувальні заклади Львівської області почали розгортати додаткові ліжко-місця через зростання захворюваності коронавірусом.

В Україні динаміка рівня госпіталізацій пацієнтів з коронавірусом перевищує норму МОЗ вже в 13 регіонах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: