В окупованому Криму зростає захворюваність на коронавірус

Читать на русском
Чиновниця окупаційної адміністрації, яка коментувала різке зростання захворюваності, заявила, що все, мовляв, залежить від самих кримчан
Ілюстративне фотоФото РІАН

У Криму на підході четверта хвиля захворюваності на коронавірус. Вже зараз на окупованому Росією півострові різко зростає захворюваність.

Про це повідомляє «Кореспондент» з посиланням на місцеві ЗМІ та заяви окупаційної адміністрації півострова.

«Звісно, четверта хвиля буде. Ми, безсумнівно, повинні бути готові до підйому захворюваності. Є певні ризики, які пов'язані з тим, що вона може нашаруватися на підйом захворюваності на грип та сезонними респіраторними вірусними інфекціями. Хочу сказати, що цей сезон дуже відрізняється від усіх попередніх тим, що з червня ми перевищуємо епідеміологічні пороги за сезонними респіраторними вірусними інфекціями в кілька разів. І це не дуже хороший прогноз» - заявила представниця «кримського управління Росспоживнагляду» Наталія Пеньковська.

Інтерв’ю глави МОЗ Віктора Ляшка: «Бути вакцинованим – престижно і круто»Глава МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю Слово і діло розповів, за якої умови почнуть щепити від ковіду дітей, чи не зарано говорити про ревакцинацію і коли призначать нового керівника НСЗУ.

Чиновниця окупаційної адміністрації заявила також, що все, мовляв, залежить від самих кримчан - нібито, якщо вони будуть дотримуватися захисних заходів і проходити вакцинацію (прививки робляться російською вакциною «Супутник V», яка не визнана і не сертифікована в Європі - ред.), то сильного зростання захворюваності не буде.

«Так, ми повинні бути готові до четвертої хвилі. І від того, наскільки комплекс заходів, які витримуються сьогодні в Криму і Севастополі, буде підтриманий, як населення буде, перш за все, імунізувати та дотримуватися всіх необхідних сьогодні вимог (Особиста гігієна, масочний режим, соціальна дистанція), залежить те, наскільки високий буде цей пік і наскільки тривалою буде ця четверта хвиля», - додала Пеньковська.

Нагадаємо, 18 вересня в Україні зафіксовано 6234 нових випадки коронавірусу. Добовий приріст перевищує 6 тисяч вдруге поспіль.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: