В Італії та Чехії визначилися, чи потрібна третя доза вакцини від коронавірусу

Читать на русском
У Чехії та Італії почали вводити третю, бустерну, дозу вакцини від коронавірусу. Але щеплення отримають не всі.
Слово і діло

У Чехії та Італії почали вводити третю, бустерну, дозу вакцини від коронавірусу.

Як пише EurActiv, до кінця вересня повідомлення отримають до 40 тисяч чехів.

Інтерв’ю глави МОЗ Віктора Ляшка: «Бути вакцинованим – престижно і круто»Глава МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю Слово і діло розповів, за якої умови почнуть щепити від ковіду дітей, чи не зарано говорити про ревакцинацію і коли призначать нового керівника НСЗУ.

«У загальному правилі йдеться, що всі люди, яким провели першу вакцинацію принаймні вісім місяців тому, можуть зробити третю вакцину», — сказав міністр охорони здоров'я Адам Войтех.

Також Ansa повідомляє, що в Італії бустерну дозу отримають люди зі слабкою імунною системою, пацієнти з онкологічними захворюваннями і ті, які пережили трансплантацію.

Раніше в Туреччині та Ізраїлі почали колоти третю дозу вакцини від коронавірусу.

Як відомо, Всесвітня організація охорони здоров'я звернулася до країн із проханням утриматися від проведення ревакцинації для широких мас, щоб зробити дози доступними для бідніших країн.

Морозиво або тюремний строк: як країни мотивують населення вакцинуватисяУ США і Гонконгу серед вакцинованих проводять лотереї, в Росії – роздають морозиво. На Філіппінах за відмову робити щеплення погрожують в'язницею.

Також ми писали, що в Україні з початку кампанії з вакцинації від COVID-19 зробили понад 11,4 млн щеплень. Завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 5,1 млн.

В інтерв'ю «Слово і діло» очільник МОЗ Віктор Ляшко розповів, скільки дорослих потрібно вакцинувати від COVID-19, щоб перейти до дітей.

Наші аналітики з'ясували, як країни мотивують населення вакцинуватися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: