Зеленський запросив генсека ООН до України

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський на Генасамблеї ООН зустрівся з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем і запросив його до України.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський в рамках візиту до Нью-Йорка на 76-у сесію Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй зустрівся з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем і запросив його в Україну.

Про це він повідомив у своєму Twitter в середу, 22 вересня.

Два роки і чотири місяці роботи президента: як Зеленський виконує обіцянкиПрезидент Володимир Зеленський за місяць виконав чотири обіцянки, провалив – два і дав ще дев'ять нових.

«Під час зустрічі з Антоніу Гутеррішем подякував за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Закликав генсека ООН посилити підтримку Кримської платформи. Запросив Антоніу Гутерріша відвідати Україну», - написав президент.

Як уточнили у пресслужбі ОПУ, Зеленський також передав генеральному секретарю ООН список майже 450 українців, які утримуються на тимчасово окупованих територіях і в Росії. Він попросив Антоніу Гутерріша сприяти у звільненні ув'язнених.

Глава держави підкреслив, що Україна готова підтримувати зусилля Генсека ООН, зокрема в питанні реформування Організації та зміцненні її ролі в подоланні глобальних викликів.

Нагадаємо, Володимир Зеленський перебуває з візитом в США. Він прибув для участі в 76-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

Раніше Зеленський вже зустрівся з президентом Європейської комісії та президентом Туреччини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: