З ким Зеленський зустрінеться в Нью-Йорку і про що говоритиме: названо список зустрічей і тем

Читать на русском
Зеленський проведе зустрічі з політиками, світовими лідерами, а також представниками бізнес-кіл і ймовірними інвесторами
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент Володимир Зеленський під час свого робочого візиту до США, де він візьме участь у 76-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, також запланував низку важливих зустрічей.

Про це заявив прессекретар президента Сергій Нікіфоров в Нью-Йорку, повідомляє пресслужба офісу президента.

Так, Зеленський планує зустрітися з Генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррішем щодо участі ООН у підтримці територіальної цілісності України. Також він обговорить з ним питання Кримської платформи.

«На Кримській платформі були представники від ЄС, від НАТО, а представника від ООН не було. Кримська платформа і її підсумкова Декларація засновані на резолюціях ООН. Говоритимуть про те, як посилити зараз роль ООН у підтримці територіальної цілісності України, зокрема у підтримці саме Кримської платформи» - розповів Никифоров.

Також Зеленський зустрінеться з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. З нею він обговорить енергетичні питання.

Зеленський і Дуда зустрінуться на Генасамблеї ООНДо зустрічі приєднаються президент Молдови Мая Санду і прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі

««Північний потік-2», інтеграція європейської та української електричних мереж, це, врешті - решт, перехід згодом на зелену енергетику, а також питання лібералізації вантажних перевозок» - зазначив Нікіфоров.

З президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом обговорять економічні питання-підготовку та підписання Угоди про зону вільної торгівлі між Туреччиною та Україною, постачання скрапленого газу, посилення військово-економічного співробітництва. Також обговорять ситуацію в окупованому Криму.

Крім перерахованих вище зустрічей, Зеленський запланував зустріч з представниками бізнес-кіл і потенційними інвесторами.

Нагадаємо, 76-та сесія Генеральної Асамблеї ООН офіційно відкрилася у вівторок 14 вересня. З 21 вересня по 27 вересня на ній пройдуть виступи лідерів держав-членів ООН.

Президент України Володимир Зеленський напередодні прибув на чолі української делегації до США для участі у 76-й сесії Генеральної Асамблеї Організації об'єднаних Націй.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: