У Нью-Йорку відкриється сесія Генасамблеї ООН: які теми обговорюватимуть

Читать на русском
У Нью-Йорку почне роботу 76-а сесія Генеральної Асамблеї ООН. Володимир Зеленський може приєднатися до виступів онлайн.
Фото з відкритих джерел.

У вівторок, 14 вересня, у Нью-Йорку почне роботу 76-а сесія Генеральної Асамблеї ООН. Очікується, що прибудуть керівники 83 держав, 43 глави урядів, а також міністри закордонних справ 23 країн.

Як відомо, торік через обмеження, через пандемію, відкриття ювілейної сесії перевели у віртуальний режим. Цього року очікується прибуття великої кількості високих гостей, інформує Foreign Brief.

Генасамблея ООН розгляне питання Донбасу і Криму – Джапарова71 член ООН схвалив рішення, 12 (переважно Росія і її союзники) - були проти, ще 45 вважали за краще утриматися

Повноваження голови Генасамблеї починає виконувати представник Мальдів, який обіймав посаду глави МЗС цієї країни, Абдулла Шахід. Раду безпеки всесвітньої організації очолює у вересні Ірландія.

Першорядною темою заплановано ситуацію в Афганістані, де таліби захопили владу і вже оголосили про формування кабінету міністрів. 16 вересня можливо пройде голосування щодо продовження місії ООН зі сприяння Афганістану. Також центральною темою буде боротьба з COVID-19.

Нагадаємо, загальні дебати триватимуть від 21 до 27 вересня. Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що до засідань Генасамблеї ООН президент України Володимир Зеленський може приєднатися онлайн.

Також перший заступник глави МЗС України Еміне Джапарова написала, що Генеральна Асамблея організації Об'єднаних Націй розгляне питання окупованих територій України - Донбасу і Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: