Рада не визнала вибори до російської Держдуми

Читать на русском
Рада ухвалила заяву, якою вибори до Держдуми РФ визнала незаконними, а саму Державну думу Росії - нелегітимною.
фото LIGA.net

Верховна рада на сьогоднішньому засіданні ухвалила заяву, якою вибори до Держдуми РФ визнала незаконними, а саму Державну думу Росії - нелегітимною.

Відповідний документ 22 вересня підтримали 322 депутата.

Гірка Дума: як українців змушують голосувати за «Єдину Росію»У Кремлі залучають до голосування на виборах до Державної думи жителів окупованих територій України.

У заяві Ради йдеться про те, що Росія порушила норми міжнародного гуманітарного права, зокрема привернула до голосування громадян України з незаконно виданими паспортами РФ.

Також йдеться про переміщення населення держави-окупанта на тимчасово окупованих територіях України і неконтрольований процес перетину державних кордонів України.

«У заяві Верховна рада України визнає такі вибори незаконними, а Державну Думу Російської Федерації – нелегітимною та звертається до міжнародної спільноти із закликом надати оцінку фальсифікованим виборам та фактам незаконного голосування», - уточнили в пресслужбі Ради.

Нагадаємо, у Росії 17-19 вересня відбулися вибори до Державної думи. Посольство РФ в Україні повідомило про роботу виборчих дільниць в Києві, Харкові, Одесі та Львові. А українців з ОРДЛО автобусами підвозили у Ростовську область і роздавали російські паспорти для голосування.

РНБО вже готує санкції за проведення виборів до російської Держдуми за участю жителів окупованого Криму і ОРДЛО.

А СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом незаконних виборів в Держдуму РФ, які провели на території Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: