У Польщі заявили про незаконність виборів до Держдуми РФ на території Криму і ОРДЛО

Читать на русском
Польща нагадала, що Росія не допустила місію ОБСЄ у якості спостерігачів на виборах, а також виробляла репресивні дії проти конкурентів чинної влади
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Польща вважає проведення виборів до Державної Думи Росії на території Криму та окупованих районів Донецької та Луганської областей України незаконним, оскільки це територія України. Також Варшава засудила паспортизацію ОРДЛО з боку Росії.

Про це йдеться у заяві МЗС Польщі, повідомляє Європейська правда.

Польща нагадала, що Росія не допустила місію ОБСЄ у якості спостерігачів на виборах, а також виробляла репресивні дії проти конкурентів чинної влади. Все це може поставити під сумнів легітимність нової Держдуми.

Гірка Дума: як українців змушують голосувати за «Єдину Росію»У Кремлі залучають до голосування на виборах до Державної думи жителів окупованих територій України.

Проведення виборів на території ОРДЛО і Криму, паспортизацію окупованих територій і так зване електронне голосування на Донбасі Варшава також різко засудила, нагадавши, що Крим не визнається територією РФ.

«Республіка Польща підтверджує свою підтримку територіальної цілісності та суверенітету України» - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, під час виборів до Державної Думи Росії 17-19 вересня 2021 року понад 150 тисяч жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської області України (ОРДЛО) віддали свої голоси за ту чи іншу російську політичну силу.

Верховна Рада України наступного тижня може розглянути та прийняти звернення до світової спільноти з наполегливим проханням не визнавати вибори в Державну Думу Росії легітимними.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: