НАБУ розслідує можливу брехню в декларації судді КСУ Касмініна – Новіков

Читать на русском
У Національному бюро порушили кримінальне провадження за фактом імовірної брехні в декларації судді КСУ, якого звільнили указом президента.
Олександр Новіковфото: Олена Тян/«Слово і діло»

Національне антикорупційне бюро порушило кримінальне провадження за фактом імовірного недостовірного декларування звільненого судді Конституційного суду Олександра Касмініна.

Про це в інтерв'ю «Слово і діло» розповів голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков.

«На сьогодні ми завершили повні перевірки декларацій майже всіх суддів КСУ. Встановили ознаки складу кримінального правопорушення у декларації звільненого президентом судді Олександра Касмініна. НАЗК направило до НАБУ обґрунтований висновок, орган порушив кримінальне провадження», – зазначив він.

Як відомо, НАЗК встановило ознаки можливого недостовірного декларування суддею КСУ Касмініним. За даними Нацагентства, він не вказав вартість квартири площею 150,5 кв. м, хоча, згідно документів, житло коштує 2,48 млн грн.

Водночас сам суддя Конституційного суду Касмінін подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва. У ньому він просить визнати протиправним та скасувати рішення НАЗК про затвердження обґрунтованого висновку про виявлення ознак корупційного правопорушення, складеного за результатами проведення повної перевірки декларації Касмініна за 2020 рік.

Також позивач просить ОАСК визнати протиправною та скасувати довідку про результати проведення повної перевірки цієї декларації та зобов'язати НАЗК відкликати з НАБУ висновок, а також матеріали повної перевірки його декларації.

Нагадаємо, НАБУ розслідує кримінальні провадження за фактами імовірної брехні в деклараціях трьох народних депутатів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: