НАБУ розслідує можливу брехню у деклараціях трьох нардепів

Читать на русском

Очільниця Офісу генпрокурора після рапорту антикорупційної прокуратура внесла відомості стосовно депутатів до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Михайло Волинець, Артур Герасимов і Сергій Шаховколаж: «Слово і діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують кримінальні провадження за фактами можливої брехні в деклараціях народних депутатів Михайла Волинця (фракція «Батьківщина»), Сергія Шахова (група «Довіра») і Артура Герасимова («Європейська солідарність»).

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит журналіста «Слово і діло».

«Зареєстровано кримінальні провадження за фактом імовірного недекларування доходів двома зазначеними у запиті народними депутатами. Щодо третього нардепа зареєстровано кримінальне провадження за фактом імовірного недекларування ним особи, яка має ознаки члена його сім'ї, а також належних їй активів», – інформує відомство.

У НАБУ додали, що вказані провадження порушила ще 5 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Раніше журналісти програми «Схеми» встановили, що Шахов у декларації за 2020 рік не вказав двоповерховий будинок у «Сонячній долині» під Києвом, свою дружину Інну Журбу разом із її активами. Також, за даними преси, депутат Волинець не вказав у декларації особу, з якою проживає, та звідки взяв 3,5 млн грн доходів на квартиру на Печерську в Києві. Водночас інший політик Герасимов забув внести до декларації іспанську віллу.

Зазначимо, що нещодавно Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала до суду позов про цивільну конфіскацію квартири нардепа Волинця, оскільки він не пояснив, звідки взяв на неї гроші.

Нагадаємо, НАБУ розслідує зловживання при будівництві ЖК «Русанівська гавань». Також бюро розслідує зловживання чиновників держпідприємства «Волиньторф».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: