Відповідальність за недостовірне декларування: як депутати голосували за закон

Читать на русском

Верховна рада 29 червня ухвалила закон про відновлення відповідальності за недостовірне декларування з пропозиціями президента Володимира Зеленського. Із закону виключили положення про те, що декларанти можуть не зазначати інформацію про власність членів їхньої сім'ї, якщо вони про це не повідомили. Крім того, змінили норму про покарання за неподання декларації: тепер за це загрожує не тільки штраф або громадські роботи, а й позбавлення волі. «Слово і діло» пропонує подивитися, як депутати голосували за закон.

Закон про повернення покарання за недостовірне декларування підтримали 315 депутатів – усі фракції та групи, крім ОПЗЖ.
Голосування за закон про декларуванняСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Закон з пропозиціями Зеленського підтримали 315 народних депутатів, 3 виступили «проти», 15 – утрималися, 35 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 225 голосів «за», 8 депутатів не голосували, 11 – були відсутні. У «Європейській солідарності» 19 членів фракції були «за», 2 – не голосували, 6 – були відсутні.

«Батьківщина» дала 15 голосів за закон, 4 нардепів не голосували і 6 – були відсутні. У групі «За майбутнє» «за» проголосували 13 членів, 5 – не голосували, 4 – були відсутні. У групі «Довіра» 17 з 20 депутатів голосували «за», інші не голосували.

У «Голосі» закон підтримали 14 депутатів, 3 – не голосували і 3 – відсутні. Ще 12 голосів дали позафракційні народні депутати, один виступив «проти» (Олександр Дубінський), 7 – були відсутні.

Закон не підтримала лише фракція «Опозиційна платформа – За життя»: два голоси «проти», 15 – утрималися, 10 – не голосували і 17 – були відсутні.

Нагадаємо, 3 червня Верховна рада ухвалила закон про відповідальність за брехню в деклараціях. Але президент Володимир Зеленський ветував його через поправки, які пом'якшують відповідальність за декларування майна родичів і неподання декларації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: