Карантин в Україні знову продовжили: коли готуються запровадити «жовту» зону

Читать на русском
Кабінет міністрів ухвалив рішення продовжити адаптивний карантин в Україні до 31 грудня цього року.
kmu.gov.ua

Кабінет міністрів вирішив продовжити адаптивний карантин в Україні до 31 грудня цього року.

Рішення було ухвалене на засіданні у понеділок, 20 вересня, передає пресслужба КМУ.

Нові правила карантину: що змінилося для українцівЯкі нові правила карантину ввели в Україні, що таке жовті й зелені COVID-сертифікати і як будуть працювати школи в червоних зонах – в матеріалі Слово і діло.

«У зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації, уряд на позачерговому засіданні ухвалив рішення про продовження дії адаптивного карантину до 31 грудня 2021 року», - йдеться в повідомленні.

Крім того, як повідомив прем'єр Денис Шмигаль, завтра відбудеться засідання Державної комісії з ТЕБ та НС, яка розгляне питання встановлення «жовтого» епідемічного рівня на всій території України вже з 22 вересня.

Прем'єр підкреслив, що нові правила адаптивного карантину дозволять працювати тим закладам і установам, де щеплення першою дозою отримали не менше ніж 80% персоналу.

«Ми змінили підхід до карантину і дозволили працювати таким закладам, щоб не зупиняти економічний і освітній процес в нашій країні», - зазначив Шмигаль.

У свою чергу в МОЗ розповіли, що за останній тиждень кількість підтверджених нових випадків COVID-19 зросла на 68%, а госпіталізацій - на 51%.

«Навантаження на систему охорони здоров’я поки що контрольоване. Реанімаційні ліжка зайняті на 33%, ліжка з киснем на 29%, але при цьому людей, яким призначена киснева терапія, на цих ліжках — 19%», - розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Нагадаємо, в МОЗ анонсували перехід до «жовтої» зону карантину. При цьому вакцинованим українцям обіцяли так звані «бонуси» як у «жовтій», так і в «червоній» зоні.

МОЗ також оприлюднило роз'яснення щодо заборон для «зеленої», «жовтої» «помаранчевої» і «червоної» карантинних зон.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: