Аеропорт Кабула повністю відновив роботу

Читать на русском
В Афганістані столичний міжнародний аеропорт офіційно відновив роботу і готовий приймати міжнародні рейси.
Фото: khaama.com

В Афганістані столичний міжнародний аеропорт офіційно оголошено відкритим для внутрішніх і міжнародних рейсів.

Про це повідомляє агентство Khaama Press з посиланням на управління цивільної авіації країни, в понеділок, 20 вересня.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

Національна авіаційна адміністрація Афганістану повідомила, що аеропорт працює 12 годин на добу, в основному з 6 до 18 годин. Адміністрація попросила ОАЕ, Таджикистан, Узбекистан та інші країни відновити польоти в Кабул, але поки на авіапольоти погодилися тільки Пакистан і Іран.

Як відомо, злітно-посадкова смуга і термінали аеропорту в Кабулі були пошкоджені після серії вибухів 26 серпня. Тоді десятки тисяч людей намагалися евакуюватися.

Аеропорту було завдано збитків у розмірі 20 мільйонів доларів. Налагодити роботу кабульського аеропорту допомогли технічні фахівці з Катару і Туреччини.

Нагадаємо, 17 вересня з Афганістану до Катару вилетів третій чартерний рейс. На борту знаходиться 170 пасажирів серед яких громадяни Бельгії, Великобританії, Хорватії, Німеччини, Італії та США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: