Неточності в декларації прем'єр-міністра: ознак незаконного збагачення Шмигаля НАЗК не виявило

Читать на русском
НАЗК завершило повну перевірку декларації прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і не знайшло там ознак адміністративних або кримінальних корупційних злочинів.
Суспільне

Національне агентство з питань запобігання корупції не виявило ознак незаконного збагачення в декларації прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля за 2020 рік.

Про це йдеться у висновку НАЗК про результати повної перевірки декларації Дениса Шмигаля, передає «Слово і діло».

За даними НАЗК, декларант вніс недостовірні відомості в декларацію: не вказав, що його дочки користуються приватним будинком та земельною ділянкою у Львові, які належать дружині.

Також, Денис Шмигаль занизив реальну вартість земельної ділянки, яка належить йому та дружині - замість 533 тис. грн. він вказав 500 тис. грн.

Зарплати у Кабміні: хто з міністрів заробив найбільше за серпеньХто з міністрів та їхніх заступників отримав найбільшу заробітну плату за серпень 2021, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Також прем'єр не зазначив свій грошовий актив у Приватбанку - 5,01 грн., пояснивши це тим, що під час заповнення декларації користувався мобільним додатком «Приват 24», де інформація про бонусний рахунок відсутня, тому він «не навмисно не записав вказаний актив».

Окрім цього, Шмигаль вказав, що на рахунку його дружини в «Приватбанку» є 11 тис. 953 грн., хоча насправді сума складала 21 тис. 452 грн. НАЗК він пояснив це тим, що він «ненавмисно, помилково не зазначив вказаний актив».

За підрахунками НАЗК, сумарно, недостовірні відомості відрізняються від достовірних на суму 9 тис. 499 грн. Такі розбіжності не передбачають адміністративної або кримінальної відповідальності.

У своєму висновку НАЗК зазначило, що не виявило в декларації Дениса Шмигаля ознак конфлікту інтересів, необґрунтованості активів та незаконного збагачення.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало про те, як НАЗК виявило порушення в декларації нардепа та судді Конституційного суду України.

Також читайте, які зарплати у серпні отримувало керівництво НАЗК.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: