У ТКГ оцінили ймовірність повномасштабного вторгнення РФ в Україну

Читать на русском
Не виключено, що Путін спробує вирішити питання України військовим шляхом, але Росія безнадійно упустила той час, коли Україну можна було перемогти
Сергій ГармашFacebook

Загроза повномасштабного вторгнення Росії в Україну як і раніше зберігається, але збройні сили в змозі дати відсіч агресору.

Про це заявив представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш в інтерв'ю Радіо Свобода.

Віч-на-віч з ворогом: коли відбудеться зустріч між Зеленським та ПутінимКоли очікувати зустрічі президентів РФ та України? Чи принесе вона довгоочікуваний прорив у відновленні Україною контролю над тимчасово окупованими територіями Донбасу та якою буде доля Криму – дізнавався політолог Олександр Радчук.

«Якщо брати загальний тренд, то ось те загострення на Донбасі чому відбувається? Тому що вони бачать, що дипломатично і політично вони не можуть нічого добитися. Їм залишається єдиний інструмент тиску на Україну - це військовий... Путін постійно змушений доводити, що він - сильна фігура, він, скажімо, позначив цю територію і він тут господар. І, нарешті, чим далі ми від Росії, тим більше у нього буде бажання все-таки залучити нас до себе і змусити нас підкоритися, потрапити під вплив Росії. Я думаю, що, врешті-решт, у нього не залишиться іншого інструменту, як, дійсно, якась військова операція» - сказав він.

Гармаш додав, що Росія безнадійно упустила той час, коли Україну можна було перемогти військовим шляхом. Зараз країна в змозі дати відсіч агресору і завдати йому неприйнятні втрати.

«Ми ж готуємо свої ЗСУ. Ми готуємо також законодавство під територіальну оборону. Тобто я вважаю, що Україна готується» - зазначив він.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що загроза повномасштабної війни з Росією цілком реальна і на сьогодні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: