Загострення на Донбасі: ТКГ провела позачергове засідання

Читать на русском
Українська сторона, зі свого боку, вимагає, щоб Російська Федерація повернулася до дотримання встановленого режиму припинення вогню.

У четвер, 1 вересня, відбулося позачергове засідання підгрупи з безпеки ТКГ - сторони обговорили питання низки критичних порушень режиму припинення вогню з боку проросійських бойовиків.

Про це повідомляє пресслужба української делегації в ТКГ.

Під час позачергового засідання підгрупи сторони обговорили питання продовження обстрілу з боку бойовиків РФ та роботи координаційного механізму для профілактики цих порушень. Зокрема, мова йде про вогонь у бік району Авдіївки.

«Позиція Української делегації, яка полягає в тому, що Підгрупа з безпеки має бути частиною координаційного механізму і саме з її допомогою сторони мають верифікувати порушення режиму припинення вогню знайшла своє практичне підтвердження», - зазначає пресслужба.

Українська сторона, зі свого боку, вимагає, щоб Російська Федерація повернулася до дотримання встановленого режиму припинення вогню.

Нагадаємо, голова української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук не братиме участі в засіданнях ТКГ мінімум до грудня 2021 року через проблеми зі здоров'ям.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: