Президент України допускає можливість повномасштабної війни з РФ

Читать на русском
Загроза повномасштабної війни з Росією цілком реальна. Однак ескалація конфлікту буде найбільшою помилкою Москви, заявив Зеленський.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент України Володимир Зеленський вважає, що загроза повномасштабної війни з Росією цілком реальна і на сьогоднішній день.

Про це він заявив на форумі Ялтинської європейської стратегії в форматі YES Brainstorming2021 у Києві в п'ятницю, 10 вересня. Трансляція доступна в YouTube.

Віч-на-віч з ворогом: коли відбудеться зустріч між Зеленським та ПутінимКоли очікувати зустрічі президентів РФ та України? Чи принесе вона довгоочікуваний прорив у відновленні Україною контролю над тимчасово окупованими територіями Донбасу та якою буде доля Криму – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Зокрема, Зеленському було поставлено питання: «Чи відчуваєте ви, що є реальна ймовірність повномасштабної війни з Росією - на тлі регулярного нарощування військової присутності РФ біля кордонів, зокрема в Чорноморському регіоні?».

«Вважаю, може бути. Так і є. Мені здається, що 2014 рік був так званим «кроком вперед» в цьому питанні з боку Росії (військового вторгнення в Україну - ред.). Але потім, завдяки українцям, «кроком назад». Їх було зупинено», - заявив Зеленський.

За його словами, «потенціал в цій темі є, але це буде найбільша помилка саме Російської Федерації». Він додав, що після цього (ескалації з боку РФ - ред.) вже «ніколи більше не буде дружніх, сусідських відносини України до Росії і Білорусі».

«Це найстрашніше, що може бути. Але, на жаль, така ймовірність є», - додав президент.

У той же час Зеленський все ще сподівається провести найближчим часом переговори з президентом Росії Володимиром Путіним. Він висловив бажання, щоб ця зустріч була «предметною», а не «формальною».

«Росія не хоче швидко вирішити питання - завершити війну. Це моя проблема, як змусити їх говорити про деокупацію наших територій», - заявив президент України.

YES Brainstorming. 10 вересня. Частина 1Victor Pinchuk Foundation

Нагадаємо, сьогодні на форумі YES Зеленський також повідомив, що розраховує на звільнення хоч якоїсь кількості полонених на Донбасі після нормандської зустрічі.

На минулому тижні президент РФ Володимир Путін заявив, що РФ відновить відносини з Україною «рано чи пізно».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: