Росія відмовилася від місії ОБСЄ на кордоні, щоб без перешкод перекидати в ОРДЛО війська – експерт

Читать на русском
Рішення Росії не випадкове - саме в цей період відбувається передислокація російських військ з території власне РФ в ОРДЛО
Ілюстративне фотоosce.org

Росія відмовилася продовжувати роботу місії ОБСЄ на кордоні РФ і окупованих територій Донбасу, оскільки ОБСЄ заважає російській владі постачати зброєю і боєприпасами бойовиків, і перекидати в ОРДЛО війська.

Про це заявив військовий експерт Дмитро Снєгирьов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Росія припиняє мандат ОБСЄ не на всій окупованій території, а відповідно, на лінії державного кордону. Йдеться про те, що місії ОБСЄ заборонено фіксування передислокації на двох КПП, розташованих на окупованих територіях Донецької області. Але, попри те, що обмеження стосується тільки території Донецької області, аналогічне розпорядження отримали бойовики «ЛНР» і щодо роботи місії ОБСЄ на окупованих територіях Луганщини. Зараз місію ОБСЄ не допускають до роботи на КПП поблизу Ізвариного і Должанського» - нагадав він.

Вихід із глухого кута: як зміниться стратегія деокупації Донбасу та КримуПрезидент України їде до Німеччини та США, в Кремлі пишуть програмну статтю, а міністр МВС Арсен Аваков йде у відставку. Як ці події вплинуть на деокупацію Донбасу та Криму – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

Снєгирьов пояснив, що рішення Росії не випадкове - саме в цей період відбувається передислокація російських військ з території власне РФ в ОРДЛО. Якраз таку колону зафіксували в ніч з 31 Серпня на 1 вересня, і знову ж таки, аж ніяк не випадково в цей момент на лінії розмежування різко зросла кількість обстрілів і провокацій.

Ці пересування фіксувалися місією ОБСЄ, що надалі давало можливість Україні, США та іншим державам висувати претензії до Росії щодо того, що вона перекидає через кордон не гуманітарні вантажі, як це декларує Москва, а озброєння, війська і техніку.

Нагадаємо, 2 вересня Росія вирішила відмовитися від продовження місії ОБСЄ на кордоні з окупованим Донбасом. У МЗС України вже відреагували на таке рішення країни-окупанта.

Пізніше Росія заявила, що вирішила не продовжувати мандат місії ОБСЄ на пунктах пропуску Гуково і Донецьк російсько-українського кордону після 30 вересня, оскільки Україна і її партнери не поставилися «з належною повагою» до даного кроку РФ раніше.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: