ВР звернулася до світової спільноти через вибори до Держдуми РФ

Читать на русском
ВР закликала світ не визнавати вибори до Держдуми Росії у разі проведення голосування на окупованій частині території України.
фото LIGA.net

Верховна рада ухвалила звернення до міжнародних організацій із закликом не визнавати вибори до Держдуми Росії у разі проведення голосування на окупованій частині території України.

Відповідне звернення на засіданні в середу, 8 вересня, підтримали 318 депутатів.

Віч-на-віч з ворогом: коли відбудеться зустріч між Зеленським та ПутінимКоли очікувати зустрічі президентів РФ та України? Чи принесе вона довгоочікуваний прорив у відновленні Україною контролю над тимчасово окупованими територіями Донбасу та якою буде доля Криму – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Так, український парламент закликав Раду безпеки і Генеральну асамблею ООН, ОБСЄ, Євросоюз, НАТО, інші міжнародні організації, парламентські асамблеї, іноземні парламенти і уряди застосувати всі необхідні заходи, щоб застерегти органи влади і окупаційну адміністрацію РФ від проведення виборів до Держдуми на тимчасово окупованій території України - в Криму, і виключити участь у виборах громадян України, які проживають на окупованій частині Донбасу.

Також Рада закликала міжнародне співтовариство впровадити санкції проти представників органів влади та окупаційної адміністрації РФ, які залучають громадян України на окупованих територіях до виборів в Держдуму ФР і «тим самим порушують суверенітет України».

Нагадаємо, сьогодні в СБУ назвали головні загрози і виклики для України на осінь, серед яких - вибори до російської Держдуми.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: