У ОРДЛО змушують голосувати на виборах до Держдуми РФ – Денісова

Читать на русском
Жителів ОРДЛО змушують брати участь у виборах до Держдуми Росії. Людям погрожують штрафами і звільненнями.
Людмила Денісовафото з відкритих джерел

Жителів Донецької і Луганської областей, непідконтрольних Україні, змушують брати участь у виборах до Державної думи РФ. Людям у разі неявки на вибори погрожують штрафами і звільненнями.

Про це заявила уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денісова в ефірі телеканалу «Дім» у четвер, 9 вересня.

Як боротимуться із російською паспортизацією мешканців ОРДЛОРосія готується до нового етапу паспортизації українців в ОРДЛО. Тим часом нардепи реєструють законопроєкт з метою протидіяти цьому процесу. Наскільки дієвими є такі ініціативи і як може протидіяти Україна – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

При цьому омбудсмен підкреслила, що примушують голосувати тільки тих громадян, хто отримав російський паспорт. За її словами, в ОРДЛО видали вже близько 600 тисяч паспортів РФ. Їх отримали, зокрема, вчителі, медичні працівники.

«Це ті люди, які працюють в цих органах «влади». Вони змушені, адже десь працювати їм потрібно для того, щоб прогодувати свою сім'ю», - сказала Денісова.

Вона додала, що на окупованих територіях працюють 396 інформаційних центрів, які роз'яснюють громадянам України з паспортами РФ, як їм проголосувати.

Нагадаємо, СБУ озвучила головні загрози для України на осінь, серед яких - вибори до російської Держдуми.

Рада закликала світ не визнавати результати виборів до Держдуми РФ на окупованих територіях України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: